Bergen op Zoom

Gebouw-T maakt zich op voor finale van tiende T-Strijd

Promotiefoto van Floyd and the Barbers

Eén van de kanshebbers: Floyd and the Barbers (foto: Jessy Roosendaal)

Maarten Elst Maarten Elst

De ontknoping van de tiende editie van de T-Strijd nadert. Nog drie bands zijn in de race om met de titel van de muziekwedstrijd aan de haal te gaan. Wordt het Mazzy, Nova Novella of wint Floyd and the Barbers? Vrijdag 8 oktober vindt de finale van de jubileumeditie plaats. Rockband PYRO sluit de avond af met een concert. Voor T-Strijd zijn nog altijd kaartjes verkrijgbaar. Ze kosten vijf euro per stuk en zijn te verkrijgen op de website van Gebouw-T.

De strijd barst vrijdag 8 oktober helemaal los. Net als voorgaande jaren mocht elke live-artiest, solo, duo of band, uit West-Brabant, Zeeland en Antwerpen deelnemen aan de muziekwedstrijd. Na drie voorrondes en een halve finale hebben drie bands zich geplaatst voor de grote finale. Mazzy, Nova Novella en Floyd and the Barbers zijn de drie nog overgebleven kandidaten voor de prijzen.

Prijzen

Eén of twee van de drie finalisten dingen uiteindelijk mee naar de verschillende prijzen. Een vakkundige jury zal een jurywinnaar aanwijzen, terwijl het aanwezige publiek de publiekswinnaar kiest. De artiesten die winnen, kunnen zich opmaken voor studio-opnames, een optreden in Gebouw-T of een optreden op het Op De T-Festival.

Voor Tolga Korkmaz, beter bekend als Mazzy, is de finale een thuiswedstrijd. De in Bergen op Zoom geboren en getogen artiest wil met zijn muziek de Nederlandse hiphop op de kaart zetten. De vijf artiesten van Nova Novella komen samen tot een unieke pop-sound, terwijl Floyd and the Barbers samen voor een mix van riffs tot aan ballads zorgen.

Tickets

Wie de finale van dichtbij wil beleven, kan er nog altijd bij zijn. Tickets voor de finale van de T-Strijd zijn te verkrijgen voor 5 euro per stuk. Om 19:30 uur gaan de deuren van de zaal open. Een halfuur later, om 20:00 uur, treedt de eerste artiest op. Tickets zijn te verkrijgen via de website van Gebouw-T.