Bergen op Zoom

Gebouw-T maakt zich op voor negende ‘Op De T Festival’

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Op Hemelvaartsdag wordt op het Wihelminaveld in Bergen op Zoom voor de negende keer het Op De T Festival gehouden. Ook dit jaar treden er verschillende bands op, is er een festivalmarkt en kunnen de kleine festivalbezoekers zich vermaken in een grote kinderhoek. Nieuw is een container die door het jongerenplatform van Gebouw-T wordt ingevuld.

Het festivalterrein gaat om 13.00 uur open. Verschillende bands en artiesten zullen een optreden verzorgen. Op het podium staan The Rootsriders, The Juke Joints, The Calicos en de Bergse band Vision of Johanna. Nederlands hiphop talent Bas de Meijer maakt de line-up compleet. Het programma duurt tot 20.00 uur, daarna is de gratis afterparty in Gebouw-T met de DJ’s van Waterput Swing.

Festivalmarkt

Naast muziek is er ook een festivalmarkt waar diverse, voornamelijk vintage en handgemaakte, producten door lokale ondernemers worden aangeboden. In de aparte kinderhoek kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Nieuw dit jaar is een container waar een programma voor 12- tot 16-jarigen wordt gepresenteerd door het jongerenplatform van Gebouw-T: Young Creations.

Duurzaam

Bij het organiseren van het Op De T Festival wordt ernaar gestreefd om het festival zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Er is veel aandacht voor afvalscheiding, de drinkbekers zijn van afbreekbaar materiaal gemaakt en bezoekers worden aangeraden om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen.