Bergen op Zoom

Gebouw-T organiseert drie concerten voor coronapilot ‘Testen voor Toegang’

Een leeg Gebouw-T (Foto: ZuidWest Update)

Bianca van Vugt

Er gaat eind april weer muziek klinken in Gebouw-T. Het poppodium in Bergen op Zoom doet mee aan de landelijke coronaproef ‘Testen voor Toegang’. De cultuursector onderzoekt of er evenementen gehouden kunnen worden zonder het coronavirus te verspreiden. Gebouw-T mag hiervoor drie kleinschalige concerten organiseren op 25, 26 en 27 april. Er zijn dan optredens van EUT, S10 en 80’s Onbeantwoord.

Culturele instellingen testen van 9 tot 30 april of evenementen coronaproof gehouden kunnen worden: ‘Testen voor Toegang’. En poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom mag hier aan meewerken. In de hoop dat het coronavirus zich niet verder verspreid en de maatregelen stapje voor stapje verminderd kunnen worden. “Het is mooi dat Gebouw-T hier onderdeel van kan zijn om te helpen het sociale en culturele leven weer op gang te brengen,” zegt Joep Gudde, de tevreden co√∂rdinator marketing van het poppodium.

Rock, hiphop en de jaren 80

Gebouw-T organiseert drie evenementen voor ‘Testen voor Toegang’. De rockband EUT mag als eerste de muziek weer door het poppodium laten knallen. Dat is op zondag 25 april. Een dag later, op maandag dus, is het de beurt aan hiphopartieste S10. En op Koningsdag is het in Gebouw-T feest met 80’s Onbeantwoord. Je kunt vanaf woensdag 7 april een kaartje kopen via de website van Gebouw-T. Bij binnenkomst moet je een negatief testbewijs laten zien, anders mag je er niet in. En die coronatest mag niet ouder zijn dan 40 uur.

Tijdens de concerten gelden gewoon de coronamaatregelen. Dus het publiek moet anderhalve meter afstand houden. Daarom zijn er minder kaarten te koop dan anders. Er zijn eenpersoons- en tweepersoonskaarten. Meer informatie over de concerten van Gebouw-T vind je op de website van het poppodium. Als je meer informatie wilt over ‘Testen voor Toegang’ en de coronasneltest die je nodig hebt, kijk dan op de speciale website met uitleg over de proef.

Deel dit op: