Bergen op Zoom

Gedeelte Scheldeflat wordt toch weer verhuurd

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Stadlander gaat de komende drie tot vijf jaar de appartementen op de eerste vier woonlagen van de Scheldeflat in Bergen op Zoom toch weer verhuren aan een- en tweepersoonshuishoudens.

De Scheldeflat maakt deel uit van de laatste fase van de herstructurering van de wijk Fort-Zeekant. Gemeente Bergen op Zoom en Stadlander hebben onlangs een begin gemaakt met de planvorming voor dit gebied. Dit proces zal nog enige jaren duren. Gedurende deze periode wil Stadlander 77 kleine wooneenheden uit de Scheldeflat voor 370 euro tijdelijk verhuren aan een- en tweepersoonshuishoudens die op zoek zijn naar zelfstandige woonruimte.

Nu de taakstelling van de gemeente Bergen op Zoom voor de huisvesting van statushouders oploopt, wil Stadlander voorkomen dat de wachttijd van reguliere woningzoekenden langer wordt. De woningcorporatie wil daarom twee derde van de Scheldeflat-appartementen te huur aanbieden aan reguliere woningzoekenden met bescheiden huishoudinkomens. Het resterende deel wil de woningcorporatie gebruiken voor de huisvesting van statushouders.

Vanaf juni worden de wooneenheden voor verhuur aangeboden. Woningzoekenden die willen reageren moeten zijn ingeschreven.

De afgelopen periode heeft Stadlander onderzoek verricht naar wat er nodig is om de Scheldeflat geschikt te maken voor de nieuwe huurders. Medio mei starten de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden om de eerste vier verdiepingen van de Scheldeflat weer voor enkele jaren in gebruik te nemen. Stadlander verwacht dat de nieuwe huurders de appartementen in de maanden juli en augustus zullen betrekken.