Roosendaal

Gedupeerden van de toeslagenaffaire krijgen hulp van de gemeente Roosendaal

Kitty Joachems Kitty Joachems

De toeslagenaffaire is een langslepende kwestie. Het leidde tot de val van ons kabinet maar heeft vooral heel veel gezinnen in Nederland hard geraakt. Inmiddels kunnen gemeenten hulp bieden aan deze gezinnen. In de gemeente Roosendaal zijn er 56 gedupeerden. Zij kunnen op steun rekenen van de gemeente.

Door: Kitty Joachems

Op verzoek van Eric de Regt en Wilbert Brouwers namens de VLP-fractie laat de gemeente weten zich goed te kunnen vinden in het akkoord wat de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG) en de demissionair staatssecretaris Van Huffelen van Financiën hebben bereikt. Volgens de gemeente Roosendaal is het een logische keuze om de ondersteuning van deze mensen bij de gemeente te leggen. “De gemeente staat dicht bij de inwoners en kan de juiste ondersteuning bieden”, schrijft wethouder Koenraad in haar antwoord aan de VLP.

De 56 gedupeerden kunnen rekenen op steun op maat, passend bij het gezin en de situatie. Ze kunnen hulp krijgen op het gebied van financiën, wonen, zorg, gezin en werk. Om deze hulp te kunnen bieden ontvangt de gemeente ruim 36 duizend euro. De Belastingdienst heeft de gezinnen waar het om gaat inmiddels laten weten met wie zij binnen de gemeente Roosendaal contact op kunnen nemen voor hulp.