Roosendaal

Geen Brand Parkies in Roosendaal, wél JaxXtival

Parkies gaat dit jaar niet door in Roosendaal (foto: Foto: Ramon Mangold)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Brand Parkies gaat dit jaar niet door in het Vrouwenhofpark in Roosendaal. Zonde, vinden horecaondernemers Yonne en Jack Siemons. Binnen no-time zet het stel een nieuw festival op: JaxXtival. Op 10, 17, 24 en 31 juli en 7 en 14 augustus vindt het festival plaats in het Vrouwenhofpark.

Toen bekend werd dat Brand Parkies dit jaar niet doorging in Roosendaal, sprongen Yonne en Jack gelijk op. “Jack vroeg aan mij: ‘Wil jij het park nog in?'”, begint Yonne. “Mijn eerste reactie was een diepe zucht, maar het was geen vraag. Het is een moet. Dit kan niet verloren gaan.”

Met hun netwerk, kennis en lijntjes met live muziek zijn ze aan de slag gegaan. Last minute hebben ze een compleet zomerprogramma opgezet. “Mede dankzij de gemeente Roosendaal voor het snelle schakelen.” Het resultaat: een gratis festival dat zes woensdagavonden te bezoeken is deze zomer.

De line-up is nog niet helemaal bekend. “Maar het is een mix van lokale talenten en gerenommeerde artiesten”, verklapt Yonne. Onlangs zijn de eerste namen bekend gemaakt, zo staan onder andere Nienke Dingemans, Fools Dedication en Dead Singer Society op het podium. “Een breed scala aan muziekgenres dus. Van pop en rock, tot jazz en blues.”

JaxXtival is een viering van de zomer

Volgens de ondernemers is JaxXtival “een viering van de zomer, de muziek en de gemeenschap.” Want een leeg Vrouwhofpark, dat was geen optie. “We hebben zoveel lokaal talent en fantastische ondernemers waar we de handen mee ineen kunnen slaan.” De uitdaging zit hem vooral in de tijdsdruk dus. “Maar we gaan er allen aan doen om ervoor te zorgen dat het een gezellige en muzikale zomer wordt.”

JaxXtival start de woensdagavonden om 18.00 uur. Er is een bar en er staan foodtrucks. De live muziek begint om 19.00 uur en eindigt rond 22.30 uur.