Bergen op Zoom

Geen ellefde van de ellefde-ceremonie in Bergen op Zoom

Maarten Elst Maarten Elst

Er vindt dit jaar geen ‘ellefde van de ellefde’-viering plaats op het Bleekveldje in Bergen op Zoom. Dat heeft Stichting Vastenavend bekendgemaakt. De stichting roept vastenavendvierders op om vooral niet naar de geit op het Bleekveldje te komen. Tegelijkertijd maakt de stichting via ZuidWest TV bekend wie de nieuwe prins van het Krabbegat wordt. De uitzending begint om 22.30 uur ‘s avonds waarbij de bekendmaking van de nieuwe Òòg’eid plaatsvindt om 23.11 uur.

Door: Maarten Elst

Heel vastenavendvierend Bergen op Zoom is in de ban van de nieuwe prins. Zo maakte Vastenavend.nl eerder deze week een lijst met elf prominente Bergenaren bekend waarvan de inwoners van Bergen op Zoom het vermoeden hebben dat zij in de voetsporen van prins Nilles III.

De opvolger wordt niet gepresenteerd bij de Geit op het Bleekveldje in Bergen op Zoom. Dit jaar zal het door de coronacrisis moederziel alleen blijven zonder hossende vastenavendvierders om zich heen. ,,Geen zevensprong, geen Kale N’eed, geen bekendmaking van de nieuwe Prins”, schrijft de stichting. ,,Wij vragen alle Krabbe niet naar de Geit te gaan. We nemen hiermede allemaal onze verantwoordelijkheid en willen samen met alle Krabbe geen enkel risico lopen in het verspreiden van het virus.”

Bekendmaking Òòg’eid via ZuidWest TV

Na veertien jaar de leut te hebben aangevoerd, nam prins Nilles III afgelopen carnavalsperiode afscheid van ‘t Krabbegat. Op woensdag 11 november wordt de opvolger van de Òòg’eid bekendgemaakt. Het kennismaken met de nieuwe prins gebeurt digitaal. ,,Dit gebeurt middels een uitzending op ZuidWest TV die ook gestreamd zal worden op de digitale kanalen van Stichting Vastenavend.”

De uitzending begint op de ellefde van de ellefde om 22.30 uur. Met een alternatief programma wordt er alsnog een startschot gegeven voor het aankomende Vastenavendseizoen. ,,Hoogtepunt in deze uitzending is het bekendmaken van de nieuwe Òòg’eid om 23.11 uur”, aldus de stichting. ,,De rest van de inhoud van de uitzending blijft geheim.”

Hoe de Vastenavendviering van 2021 eruit gaat zien, wordt in januari definitief bekendgemaakt. Naast de ellefde van de ellefde werd er ook al een streep gezet door onder meer het Neuzebal, Intocht, Kindervastenavend en de Optocht.