Wouw

Geen extra maatregelen tegen rondslingerende hondenpoep in Wouw

Foto: Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Er komen geen Pet Pots in Wouw. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten aan de VLP, die namens de Wouwse Dorpsraad voorstelde om een pilot met de Pet Pots te starten.

Pet Pots zijn ondergrondse containers voor hondenpoep. De Wouwse Dorpsraad kwam met het idee voor de pilot, omdat de gemeente Zundert al een paar jaar met de speciale containers werkt en daar enthousiast over is.

De Pet Pot is bij de gemeente Roosendaal bekend. “Het is een vrij duur systeem wat alleen bruikbaar is voor een zeer specifieke groep inwoners: de hondenbezitters”, laat het college weten. Ook zou het systeem weinig extra’s brengen, omdat er volgens het college voldoende afvalbakken in de gemeente staan. “Er zijn er 1350.” Daarnaast hangen er gratis poepzakjes in alle wijken en dorpen en zijn er verschillende losloopgebieden voor honden.

Alle bovengenoemde maatregelen zouden er volgens het college voor zorgen dat de overlast van hondenpoep flink is verminderd. Daarom is het college niet van plan om iets met de aanvraag van de Pet Pots te doen. “De kosten en het ruimtegebrek van de containers wegen niet op tegen het beperkte gebruiksgemak.”

Lees ook: Wouwse Dorpsraad is klaar met poep op de stoep en wil een pilot starten met Pet Pots