Roosendaal

Geen extra openbare wc’s nodig in Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal is niet van plan te zorgen voor meer openbare toiletten in de stad. Dat antwoordt wethouder Klaar Koenraad op vragen van de VLP.

Er komen in Roosendaal geen klachten binnen over een tekort aan openbare toiletten. Dat zegt wethouder Koenraad in reactie op de VLP. De VLP wilde weten of de gemeente Roosendaal van plan is meer openbare toiletten beschikbaar te stellen. Uit onderzoek van organisaties, zoals de Maag Lever Darm Stichting, bleek dat Roosendaal onderaan de lijst bungelt van toiletvriendelijke gemeenten.

Nu al genoeg openbare wc’s

De wethouder vindt het natuurlijk belangrijk dat er voldoende openbare wc’s zijn in Roosendaal. En ze denkt ook dat er nu al genoeg zijn. “In de binnenstad zijn diverse openbare toiletten die algemeen toegankelijk zijn, o.a. in de parkeergarage op de Nieuwe Markt, de Roselaar en in de fietsenstalling bij de Roselaar,” aldus Koenraad.

Volgens de wethouder is het onderzoek van de organisaties niet volledig. “Ook kan er gebruik gemaakt worden van de toiletvoorzieningen in de diverse horecagelegenheden, al dan niet tegen betaling. In het onderzoek waarnaar wordt verwezen is overigens de opening van het openbare toilet in de fietsenstalling van het Roselaarplein niet meegenomen.”

Zichtbaarheid en vindbaarheid vergroten

Koenraad noemt het beeld “wat vertekend” en vindt dat er geen reden is om het een zorgwekkende situatie te noemen. De wethouder is dan ook niet van plan te zorgen voor meer wc’s in de binnenstad. Wel ziet ze dat er een probleem is met de zichtbaarheid en vindbaarheid van de openbare toiletten. “De gemeente wil dan ook in samenwerking met o.a. de winkeliers en de horeca, bekijken hoe dit verbeterd kan worden.”

Lees ook: Roosendaalse Lijst stelt vragen over gebrek aan openbare wc’s