West-Brabant

Geen kerstdiner, maar wel uitstapje en maaltijd voor voedselbankklanten

Redactie Redactie

De feestdagen zijn dit jaar allemaal even anders. Corona gooide voor het jaarlijkse kerstdiner van Stichting Samen verDelen roet in het eten. Als alternatief voor het kerstdiner voor minderbedeelden is er een actie op touw gezet om deze mensen een hart onder de riem te steken.

Door: Vincent Krijtenburg en Jerom Huijskens

Op zoek naar een doel voor de jaarlijkse goede doelen actie, kwam petrochemisch bedrijf SABIC stichting VerDelen tegen, zegt Eric van Loon van SABIC. Wegens corona kon de stichting geen kerstdiner organiseren. In samenwerking met SABIC zette ze de nieuwjaarsactie op touw. Inwoners van de regio die ingeschreven staan bij de voedselbank kregen deze week een bon voor een afhaalmaaltijd en gezinnen kregen een bon voor een leuke activiteit.

Gulle gift

Dinsdag konden mensen de bonnen ophalen in Ossendrecht, en een dag later waren de inwoners van Bergen op Zoom aan de beurt. De mensen en gezinnen die ingeschreven staan bij de voedselbank waren blij verrast. “Ik heb natuurlijk niet zoveel te besteden en het is heel jammer dat het kerstdiner niet doorging. Alsnog krijgen we een bon voor een gratis maaltijd. Dat komt wel binnen”, zegt een vrouw met vier volle boodschappentassen in haar handen.

De bon

De bonnen gelden voor iedereen die ingeschreven staat bij de voedselbank Goed Ontmoet in Bergen op Zoom, Ossendrecht en Steenbergen. Mensen kunnen de bonnen inruilen voor een gratis pastamaaltijd of pizza naar keuze. Gezinnen krijgen de kans om te bowlen of te glowgolfen. De stichting hoopt volgend jaar weer een kerstdiner te bieden aan de mensen. Toch hopen ze met deze actie de mensen wat warmte te bieden in deze koude dagen.