Roosendaal

Geen nieuwjaarsbijeenkomst in Roosendaal, wel bijeenkomst later in 2022

Aanvankelijk stond de nieuwjaarsreceptie gepland in het HUIS van Roosendaal.

Maarten Elst Maarten Elst

Opnieuw gaat de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Roosendaal niet door. Door de aangescherpte coronamaatregelen ziet de gemeente geen andere optie dan het evenement opnieuw af te gelasten. Deze maatregelen zijn er op gericht om bijeenkomsten van grote groepen mensen te beperken, vandaar dat Roosendaal er van af ziet om de nieuwjaarsreceptie te organiseren. In plaats daarvan wil het een bijeenkomst organiseren van zodra de nieuwe gemeenteraadsleden en het college zijn geïnstalleerd.

Net als vorig jaar organiseert de gemeente Roosendaal geen nieuwjaarsbijeenkomst. Aanvankelijk hoopte de gemeente deze receptie te kunnen vieren in het HUIS van Roosendaal, maar die verbouwingen zijn nog niet afgerond. De reden dat de nieuwjaarsreceptie niet doorgaat, zijn de nog altijd geldende coronamaatregelen die bijeenkomsten zoals deze het liefst beperken.

Bijeenkomst in het voorjaar

“Het college van burgemeester en wethouders komt tot dit besluit gezien de huidige situatie rond het coronavirus”, laat de gemeente in een schriftelijke reactie weten. “De landelijke coronamaatregelen zijn er momenteel juist op gericht om samenkomsten van grote groepen mensen sterk te beperken. Dat is bedoeld om het aantal besmettingen terug te dringen en op die manier de medische zorg te ontlasten. In dat kader past geen nieuwjaarsreceptie.”

Maar van uitstel komt dit keer geen afstel. Waar er in 2021 niets georganiseerd kon worden, staat er in 2022 wel een bijeenkomst op de planning. “Dat gebeurt dan op het moment dat de nieuwe gemeenteraadleden en het nieuwe college zijn geïnstalleerd. Er zijn immers in maart gemeenteraadsverkiezingen. Het wordt dan een startbijeenkomst van de nieuwe bestuursperiode, waarbij inwoners en organisaties kennis kunnen maken met de nieuwe raadsleden en nieuwe wethouders”, aldius de gemeente.

De gemeente maakt de datum van deze alternatieve bijeenkomst in een later stadium bekend.