Roosendaal

Geen Priense Swaree in 2021

Priense Swaree in betere tijden. Foto: Leo de Jaeger.

Kitty Joachems Kitty Joachems

Het coronavirus zet een streep door het Priense Swaree in Roosendaal in 2021. Dat heeft de Swareecommissie dinsdagavond aan de vrijwilligers medegedeeld. De voorzitter van de commissie, Arwen van Gestel, bevestigt in een reactie aan onze verslaggever dat “1,5 meter net een Tullepetaonse sprong te ver is”.

Door: Kitty Joachems

Alvorens een beslissing te nemen is er intensief overleg gepleegd met Theater De Kring. Uit die gesprekken is duidelijk geworden dat het technisch niet haalbaar is om een productie te maken met de geldende restricties. “Ondanks dat we als commissie uitkeken naar alle leutige ideeën rondom het voor het Swaree passende motto ‘wad’n optreeje’, mogen de veren nog een jaar in de kast blijven hangen. Pas in 2022 kunnen de Tullepetaonen weer genieten van een nieuw Swaree”, aldus Van Gestel.   

Nu de organisatie van een theaterproductie in de ijskast staat, denken de commissie en Stichting Carnaval Roosendaal (SCR) na over wat wel kan. “We willen komende carnaval hoe dan ook stil staan bij het moment Swaree”, zegt Van Gestel. “Hierover is de commissie in gesprek met de SCR”.