Geen regio geselecteerd

Geen problemen met vloerconstructies Roosendaalse gebouwen

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Met de constructies van de vloeren van twee gebouwen in Roosendaal zijn geen problemen. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt naar aanleiding van het onderzoek wat is gedaan.

De reden van het onderzoek is het instorten van een parkeergarage in aanbouw in Eindhoven. De gemeente Roosendaal kreeg samen met alle andere gemeenten in Nederland het dringende verzoek om eventuele bouwwerken met een soortgelijke constructie te controleren. Het zou gaan om gebouwen die na 1999 zijn gebouwd.

Burgemeester Jacques Niederer laat weten dat beide gebouwen in gebruik kunnen blijven en er geen verdere maatregelen noodzakelijk zijn. “We hebben deskundige constructeurs/inspecteurs een visuele inspectie laten uitvoeren in beide gebouwen, gevolgd door een onderliggend dossieronderzoek. Daarbij is het door het ministerie van Binnenlandse Zaken voorgeschreven stappenplan gevolgd. Het onderzoek is uitgevoerd in goed overleg met de eigenaren/beheerders. Zij verleenden ons alle medewerking. Ik ben blij te kunnen melden dat de resultaten positief zijn”, aldus Niederer.

De gemeente wil niet bekend maken om welke gebouwen het gaat.