Roosendaal

Geen schaatsbaan op Oude Markt in Roosendaal, maar…

Schaatsers op ijsbaan met op de voorgrond een meisje in spijkerbroek, lange jas met dierenprint en knalrode sjaal dat schaatst met haar armen wijd open

Foto: © Roosendaal on Ice

Raymon Mens Raymon Mens

Komt er dit jaar wel of geen schaatsbaan in het centrum van Roosendaal? De organisatie van Roosendaal on Ice zegt dat het in ieder geval niet de Oude Markt wordt, zodat horecaondernemers hun winterterrassen kunnen laten staan.

Toch wil Roosendaal on Ice ook deze winter weer een schaatsbaan in het centrum plaatsen. Het Kadeplein wordt momenteel als alternatief onderzocht. Een locatie in de binnenstad van Roosendaal heeft echter de voorkeur om de verbinding met de winkels en horeca te behouden, aldus de organisatie.

Ondernemersvereniging Kaaike Boven ziet een schaatsbaan op het Kadeplein in ieder geval wel zitten. “De ondernemers van Kaaike Boven staan hier zeer positief tegenover. Wel zal er goed gekeken moeten worden naar een alternatieve parkeerlocatie voor de vergunninghouders. Maar er zijn mijn inziens in de directe omgeving volop mogelijkheden te vinden”, zegt voorzitter Rolf Timmers.

De organisatie hoopt snel meer duidelijkheid te geven over de definitieve plaats van de (COVID-proof) schaatsbaan. Roosendaal on Ice vindt doorgaans in de laatste drie weken van het jaar plaats.