Oud Gastel

Geen tent- of schuurfeest, maar een kindervakantieweek voor KPJ Oud Gastel

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het is alweer de dertigste keer dat KPJ Oud Gastel een kindervakantieweek organiseert. Deze hele week worden zo’n honderd kinderen van vier tot negen jaar oud vermaakt met activiteiten op een boerderij. Veel kinderen die voorheen meededen, zijn nu begeleider en KPJ-lid. “Het is hier heel gezellig.”

Dinsdagmiddag konden er verschillende spellen gespeeld worden op de weide langs de Veerkensweg. “We kunnen hier ook met water spelen”, vertelt een meisje met een knot en een grote, groene strik op haar hoofd. “En er is een springkussen.” Een jongen met een blauwe tulband vult aan wat hij nog meer heeft gedaan die dag. “Buikschuiven, memory, stoelendans.”

Op woensdag gaat de grote club naar het bos. “En op donderdag kunnen de kinderen blijven slapen”, vertelt Marilyn Bartelen van de KPJ. “Ze kunnen dan meedoen aan een talentenshow. Vrijdag is het nog een ochtend spelletjes spelen en om 12 uur ‘s middags is het alweer afgelopen.”

Plattelandsjongeren

De KPJ organiseert activiteiten voor ‘plattelandsjongeren’. “Vanaf vijftien jaar kan iemand zich aanmelden bij de KPJ. De activiteiten waar je dan aan mee kan doen zijn het bezoeken van schuurfeesten, meedoen met een dropping of helpen bij de kindervakantieweek.”

Elise bezocht als klein meisje de kindervakantieweek. Vandaag de dag is ze aanwezig als bezoeker en kpj-lid. “Ik begeleid deze week een groepje van tien kinderen”, vertelt ze. “Het is mijn zesde jaar als begeleider.”

Aanmeldingen

Het organiseren van zo’n week voor kinderen is belangrijk voor nieuwe aanmeldingen, meent Marilyn. “Maar het is ook gewoon leuk om iets voor de omgeving te doen. Zo betrekken we de dorpen erbij. En na zo’n week als deze zien we het aantal aanmeldingen altijd wel stijgen.”

Volgens Elise hoef je helemaal geen boer te zijn om bij de KPJ te horen. “Het is heel open en gezellig. Ik ben zelf ook geen boer, maar de mensen zijn gewoon heel leuk. Twee jaar geleden heb ik mezelf over laten halen om bij de KPJ te komen. Dat bevalt heel goed.”