Roosendaal

Geen teststraat, maar kerststraat bij Adexpo Roosendaal

Maarten Elst Maarten Elst

Nu de evenementenbranche stil is komen te vallen, zit meubelverhuurbedrijf Adexpo in Roosendaal met steeds minder werk. Om niet bij de pakken neer te zitten, hebben de medewerkers een uniek plan uitgewerkt. Tegenover de commerciële teststraat kan iedereen sinds donderdagochtend terecht om kerstbomen van hoge kwaliteit in te slaan.

,,Normaal is het hier een drukte van jewelste, maar op een heel ander vlak”, vertelt marketingmanager Tessie Korsmit terwijl de eerste auto’s zich melden bij de kerststraat op het terrein. ,,Wij zijn toeleveranciers voor zo’n 700 beurzen en evenementen door heel Europa, maar door de coronacrisis ligt heel de branche stil. We waren met het personeel aan het zoeken dat we samen kunnen aanpakken om deze tijd door te komen. Zo kwamen we op een vrijdag niet op een teststraat, maar een kerststraat. En zie hier het resultaat.”

Deense Nordmannen

,,Het was een hele ommezwaai, we wisten niks van kerstbomen af”, lacht Korsmit, ,,maar we hebben inmiddels met leveranciers gesproken, met mensen uit Denemarken waar de bomen van origine vandaan komen, onszelf ingelezen. En zo hebben we de A-kwaliteit en A+-kwaliteit Nordmannen kunnen selecteren.”

Wie de kerststraat binnenrijdt, wordt begroet door de kerstman die in het kort uitlegt welke zes opties er zijn. ,,We hebben drie bomen van A-kwaliteit, de Natural-collectie, variërend van zo’n 1 meter 20 tot 2 meter 50″, vervolgt Korsmit. ,,Daarnaast hebben we de Forest-collectie van zo’n 1 meter 40 tot 2 meter 50. Bij de Forest-collectie kan je er eventueel voor kiezen om een boom met kluit te nemen.”

Bezorgservice

Donderdagochtend opende de kerststraat bij Adexpo in Roosendaal. Een Roosendaler was de eerste gelukkige klant die met de gratis kerstboom vandoor ging. ,,We zijn dagelijks van 9 uur ‘s ochtends tot en met 16 uur ‘s middags geopend op onze kerststraat hier bij Stepvelden 14 op Borchwerf in Roosendaal.”

Wie wel door de drive through wil rijden, maar geen ruimte heeft om een kerstboom mee te nemen, kan ervoor kiezen om gebruik te maken van de bezorgservice. Op woensdag, vrijdag en zondag rijdt het meubelverhuurbedrijf West-Brabant rond om de bestelde bomen aan huis af te leveren.