Bergen op Zoom

Geen treinen Roosendaal-Goes door opknappen perron Bergen op Zoom

Foto: © ProRail

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Spoorwegbeheerder ProRail werkt komend weekend aan het perron van station Bergen op Zoom. En aannemer Strukton doet onderhoud aan de Zeeuwse Lijn. Hierdoor rijden er zaterdag 19 en zondag 20 september geen treinen tussen Roosendaal en Goes. Er rijden wel bussen.

Door: Bianca van Vugt

Nieuwe banken, andere wachthokjes en meer groen. Het perron van station Bergen op Zoom krijgt een facelift. Spoorwegbeheerder ProRail voert het werk zaterdag en zondag uit. Het perron krijgt ook nieuwe bestrating. En aannemer Strukton gaat aan de slag met groot onderhoud op de Zeeuwse Lijn. Er wordt gewerkt aan overwegen, kabels en enkele spoorstaven. Door de werkzaamheden rijden er komend weekend geen treinen tussen Roosendaal en Goes. Er rijden wel bussen.

Overzichtelijker en meer ruimte

In april is het eerste deel van de bestrating al gedaan. ProRail gaat nu verder met de opknapbeurt en richt ook het perron opnieuw in. “We maken het overzichtelijker en zorgen voor vrije looproutes zodat iedereen straks meer ruimte en overzicht heeft bij het in- en uitstappen,” legt het bedrijf uit.

Het station krijgt een flinke opknapbeurt. “Het oude meubilair wordt verwijderd en daarvoor in de plaats komen nieuwe banken, prullenbakken en halfopen wachthokjes. Ook komt er meer groen op het perron door de plaatsing van een grote plantenbak met zitranden. Als we klaar zijn ziet het perron er weer uit als nieuw en kan het er weer jaren tegenaan,” vertelt ProRail trots.

Check actueel reisadvies vóór vertrek

Als je op zaterdag 19 en/of zondag 20 september wilt reizen tussen Goes en Roosendaal, dan kun je niet met de trein. De NS zet bussen in en adviseert om vlak voor vertrek een reisplanner te bekijken voor een actueel reisadvies.