Woensdrecht

Geen veertiende Woensdrechtse Boerenzondag, wel Tractorentocht op 12 september

De tractorentocht gaat op zaterdag 12 september wel door. © Woensdrechtse Boerendag

Maarten Elst Maarten Elst

De veertiende Woensdrechtse Boerendag aan de Reimerswaalweg in Woensdrecht zal zondag 13 september vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus niet doorgaan. Wel vindt op zaterdag 12 september de Tractortocht met tachtig tractoren door de gemeente Woensdrecht plaats. De organisatie hoopt in hetzelfde weekend in 2021 wel weer een Boerendag te kunnen organiseren.

De gemeente Woensdrecht kan zich in het tweede weekend van september weer opmaken voor een waar tractorendéfilé. Voor de veertiende keer worden vier van de vijf kernen met tachtig tractoren aangedaan in het kader van de Woensdrechtse Boerendag.

Op zaterdag starten de tachtig tractoren rond het middaguur aan de Reimerswaalweg voor een tocht door de gemeente. Na het vertrek in Woensdrecht rijden de tractoren via het buitengebied naar Huijbergen (doorkomsttijd 13:30 uur) om vervolgens koers te zetten richting het evenemententerrein aan de Scheldeweg in Hoogerheide waar omstreeks half drie wordt gepauzeerd. De tachtig tractoren vervolgen daarna hun tocht richting Ossendrecht (doorkomsttijd 15:15 uur) waar het via de polders weer terugrijdt naar de startplaats aan de Reimerswaalweg in Woensdrecht (verwachte aankomsttijd 16:30 uur).  

Boeren(zon)dag afgelast

Het tweede deel van het Boerendagweekend, de Woensdrechtse Boerendag, is omwille van de coronamaatregelen afgelast. Het dagvullende programma met het bezichtigen van paardenshows, oude ambachten en oude tractoren is een jaar uitgesteld. In het weekend van 11 en 12 september 2021 hoopt het bestuur van de Woensdrechtse Boerendag opnieuw een beroep te doen op haar vrijwilligers, sponsoren, deelnemers en publiek.