Roosendaal

Geen wachtgeld voor vertrekkende burgemeester Han van Midden

Foto: Timo Reisiger/gemeente Roosendaal

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Als in de loop van 2024 Han van Midden zijn burgemeestersketting inlevert en Roosendaal inruilt voor Curaçao, krijgt hij daarna geen wachtgeld. Dat laat de gemeente weten op redactionele vragen van Streekomroep ZuidWest.

Van Midden verhuist naar de zuidelijke Caraïbische Zee omdat zijn vriendin daar mooie carrièrekansen krijgt. Onlangs liet de stadsbestuurder weten aan Omroep Brabant: “In het verleden draaide het vaak om mij, maar ik wil laten zien dat het ook andersom kan.”

Ambitieus

Hij gaat overigens niet stilzitten en alleen maar van het warme weer genieten. Een woordvoerder van de gemeente Roosendaal meldt namens hem: “Vanzelfsprekend oriënteert hij zich momenteel op een andere functie op Curaçao. Degenen die Han van Midden goed kennen weten dat hij ambitieus is en zich ten volle inzet hiervoor.”

Geen wachtgeld buiten Nederland

Recht op wachtgeld heeft de bestuurder niet wanneer hij stopt, omdat hij dan buiten Nederland woont. Alleen als je in Nederland blijft is er sprake van wachtgeld. In andere delen van het Koninkrijk der Nederlanden geldt die regeling niet, aldus de gemeente.