West-Brabant

Geen West-Brabantse naar finale Miss Pinup Benelux-verkiezing

Wendy Wagemakers uit Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Het is de West-Brabantse deelnemers aan de Miss Pinup Benelux-verkiezing niet gelukt de finale te halen. De jury koos voor Ody Karip en Natalie Rosalynn.

Bij de Pinup-verkiezing draait het niet alleen om uiterlijk, maar vooral om de nostalgische, vintage-stijl van de deelnemers en hun eigenwijze karakter. De stijl van kleding, haren en make up is vrolijk en grijpt terug naar de kleurrijke jaren 50 en 60.

Miss Pinup Benelux is bedacht door Vivian Kramer gezegd Freher. Zij deed in 2017 zelf mee aan een Missverkiezing in Las Vegas en werd derde. Vorig jaar besloot ze ook voor de Benelux zo’n wedstrijd te organiseren. Het bleek een succes, want er hebben zich maar liefst 161 mensen aangemeld. Daarvan mogen er maar 13 naar de finale. Helaas zijn er geen deelnemers uit West-Brabant die door zijn.

Eindelijk gewoon normaal

Wendy Wagemakers uit Roosendaal had graag naar die finale gegaan. Ze voelt zich tussen de kandidaten als een vis in het water. “Vandaag op deze dag met al die Pin Ups voel ik mezelf eindelijk gewoon ’s een keer normaal in plaats van apart. Ik hoef mezelf niet meer te verdedigen, waar ik voor sta en dat voelt zo fijn om met al deze meiden zo samen te zijn,” legt Wagemakers uit.

De fijne sfeer zondag, tijdens de voorronde, raakte ook Marjolein Bomer-Coppens uit Roosendaal: “Ik vind het fantastisch vandaag. Een dag vol met dames, alleen maar prachtige dames. Een dag met deze stijl en dat je juist mensen ziet die alleen maar in deze stijl lopen. Ik heb het leuk!” Helaas haalde ook Bomer-Coppens de finale niet.

Flinke discussie

De juryleden hadden geen makkelijke taak zondagmiddag. Volgens Kramer gezegd Freher is er flink gediscussieerd over de finalisten. Jurylid Lady Galore was onder de indruk van de Pinups: “Wat me vooral erg opvalt is de precisie in het uiterlijk, echt op elk detail is gelet. Er is echt wel een mooie diversiteit en da’s heel leuk om te zien.” Uiteindelijk koos de jury voor Ody Karip en Natalie Rosalynn.

Organisator Kramer gezegd Freher hoopt dat de Miss Pinup Benelux-verkiezing andere mensen inspireert hun eigen stijl te vinden. “Kijk iedereen moet natuurlijk lekker doen waar ie zelf zin in heeft, dat is heel belangrijk. Maar wellicht, als je nou af en toe denkt ‘ik wil wel graag maar ik durf niet’, kunnen wij je toch inspireren om wel een keer dat lippenstiftje d’r op te knallen of een beetje wat vrolijks te doen. Laat die mensen maar lekker kijken, dat doet er niet toe. Als je d’r zelf blij van wordt, dat is toch het allerbelangrijkste.”

Finale in Breda

Er is nog een laatste voorronde voor België en Luxemburg. Dat is zondag 24 februari in Antwerpen. De grote finale van Miss Pinup Benelux is op vrijdag 29 maart in Avenue in Breda. De avond begint om 20.00 uur.

In de voorrondes was geen ruimte voor publiek, maar tijdens de finale is iedereen welkom. Kaarten zijn te koop via Avenue en kosten 10 euro per stuk.