Roosendaal

Geen zomercarnaval in Roosendaal, wel hoop op carnaval in februari

11-11-viering 2019 (Foto: © Stichting Carnaval Roosendaal)

Sven de Laet Sven de Laet

Mocht carnaval eind volgende maand niet gevierd kunnen worden, dan verplaatst Roosendaal het feest in ieder geval niet naar een andere periode in het voorjaar of de zomer. Dat laat de Stichting Carnaval Roosendaal (SCR) weten. “Maar voor de hoogtijdagen is het glas nog steeds halfvol.”

De stichting ziet niks in die oplossing, die in sommige andere plaatsen al wel wordt geopperd. “Wij houden vast aan onze traditie dat carnaval thuishoort tussen 11-11 en Aswoensdag.”

Inmiddels heeft de SCR ook de beslissing genomen om bijna alle activiteiten in aanloop naar het carnavalsweekend te schrappen. Wat wél doorgaat, is de verkoopdag en verspreiding van de Kwakkelkraant op 29 januari en 5 februari.

Persconferentie

Daarnaast hoopt de stichting nog altijd dat er dit jaar toch op een of andere manier carnaval gevierd kan worden. “We wachten daarvoor de persconferentie af van 25 januari. Met de gemeente, horeca en de Kring bespreken we meteen daarna welke mogelijke opties te realiseren zijn. Die zullen we vervolgens verder uitwerken. Dat we dan een beroep doen op ieders creativiteit en improvisatievermogen is natuurlijk duidelijk. Maar wij komme immers niet voor niks van goej uize!”