Roosendaal

Geld inzamelen voor beroofde 85-jarige Roosendaalse

Rechst Nadia Makhout, links haar gedupeerde buurvrouw

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Nadia Makhout heeft een winkel in Roosendaal en ontvangt daar geregeld haar vroegere buurvrouw, een dame van 85 jaar. Die is daar vooral te gast voor een bakje koffie en het verdrijven van de eenzaamheid. Maar vorige week stapte ze totaal overstuur binnen: ze was van een flink geldbedrag beroofd. Dat liet de eigenaresse van Instinct for Men and Woman niet op zich zitten. Ze is een crowdfunding gestart.

Volgens Nadia is haar oude buurvrouw enorm van slag. Ze vertelt wat de bejaarde dame vorige week overkwam: “Ze was bij de bank contanten gaan pinnen. Daar wordt ze altijd heel vriendelijk geholpen. In winkels afrekenen met een pas vind ze maar ingewikkeld, dus ze betaalt liever cash. Maar vorige week ging het mis. Zakkenrollers hebben het net daarvoor gepinde geld gestolen.”

Helpen

Afgelopen weekend kwam de 85-jarige helemaal overstuur binnen bij Nadia. Ze was heel verdrietig, verward en wist niet meer wat ze doen moest. Om dat moment besloot de onderneemster dat ze haar voormalige buurtgenoot wil helpen. Ze heeft een actie opgezet en zamelt nu geld in, hopende dat ze haar zaterdag -als ze weer koffie komt drinken- het kwijtgeraakte bedrag van maar liefst duizend euro kan overhandigen. Wil je meehelpen? Je kunt je bijdrage overmaken op rekeningnummer NL 89 ABNA 046265578t t.a.v. Nadia Makhout’. Zet er even bij ‘voor de buurvrouw’.