Roosendaal

Gemeente bekijkt opties voor Roosendaals Treffen na afgelastingen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal gaat bekijken of het evenement Roosendaals Treffen aangepast moet worden. Roosendaals Treffen moest de afgelopen 2 jaar worden afgelast vanwege het slechte weer.

Het Roosendaals Treffen is een evenement voor alle organisaties, verenigingen en instellingen in de stad. Het wordt gehouden in en rond het Emile van Loonpark in Roosendaal. Tenminste, als het weer goed genoeg is. En dat bleek nu al 2 keer achter elkaar een probleem.

Roosendaals Treffen naar binnen verhuizen

Het Roosendaals Treffen kon dit jaar én vorig jaar niet doorgaan door het slechte weer. Politieke partij de VLP wilde daarom weten of het Roosendaals Treffen voortaan binnen gehouden kan worden. Of dat het evenement beter in het voorjaar gehouden kan worden.

Nog dit jaar nieuw voorstel

De gemeente Roosendaal bekijkt wat de beste oplossing is. Het evenement naar binnen verhuizen is een mogelijkheid, maar dan verandert het Roosendaals Treffen wel van karakter. “Op zich zou dat een mogelijkheid kunnen zijn, maar dan wordt het een totaal andere opzet dan het nu is. We zullen nog dit jaar met een voorstel naar de gemeenteraad komen over de mogelijke opzet en toekomst van het Roosendaals Treffen,” antwoordt wethouder Toine Theunis op de vragen van de VLP.

Datum nog niet bekend

Over de datum voor het Roosendaals Treffen in 2020 is nog niets bekend. Maar ook hier kijkt de gemeente naar. Theunis: “Op dit moment is er nog niks gepland, we zullen u hierover in het voorstel genoemd onder 1 nader informeren.”

Zie ook: Roosendaals Treffen afgelast vanwege slecht weer

Zie ook: VLP: “Verplaats het Roosendaals Treffen naar een binnenlocatie”