Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom gaat gebruik dranghekken niet veranderen

© Nationale Beeldbank

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Bergen op Zoom gaat het gebruik van dranghekken voor verenigingen niet veranderen. Dat zegt wethouder Annette Stinenbosch in antwoord op vragen van de GBWP.

De GBWP kreeg de afgelopen maanden klachten van verenigingen dat de gemeente dranghekken voor evenementen niet meer gratis ter beschikking zou stellen. De hekken moeten voortaan gehuurd worden bij het Facilitair Bedrijf. Dit zou een extra kostenpost betekenen voor het Bergse verenigingsleven. Volgens wethouder Stinenbosch klopt dit niet helemaal. “Het gebruik van dranghekken voor verenigingen is niet veranderd, wel is de verhuur ondergebracht bij het Facilitair Bedrijf.”

Miscommunicatie

Het verhuren van materiaal is volgens de wethouder geen core-business van de gemeente. “Daarnaast heeft het verhuren een steeds grotere inbreuk op de dagelijkse werkzaamheden van de afdeling Openbare Ruimte. Het vraagt steeds meer tijd om aan alle verzoeken te voldoen.” Wel erkent Stinenbosch dat de communicatie over het verhuur van de dranghekken ongelukkig is verlopen. “Dat men voor het huren van de dranghekken terecht kan bij het Facilitair Bedrijf zal worden aangepast in de vergunning.”

Op de vraag van de GBWP om de regeling weer terug te draaien en de dranghekken weer gratis beschikbaar te stellen is de wethouder duidelijk. “Terugdraaien van de regeling is niet aan de orde.”