Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom gestart met bomenkap Rijtuigweg

Bij de storm in januari van dit jaar gingen al een aantal bomen tegen de vlakte © Archief ZuidWest Update

Redactie Redactie

De gemeente Bergen op Zoom heeft een begin gemaakt met de kap van 37 bomen aan de Rijtuigweg. Doordat de bomen te dicht op de woningen staan en het een te groot veiligheidsrisico met zich meebrengt, is besloten om de bomen te kappen.

Na een grote storm in januari eerder dit jaar, waar een aantal bomen tegen de vlakte gingen, kwam het plan hoog op de agenda van de gemeente. Van de toen nog 124 overgebleven bomen, bleken er 105 in slechte staat te zijn. Toch ontstond er discussie. De Vereniging Binnenstad en de Commissie Welstand en Monumenten wilden dat er meer onderzoek werd gedaan naar de staat van de bomen.

Toestemming

Eind november gaf de commissie toestemming om de 37 bomen, die in slechte toestand verkeerden en een gevaar waren voor de woningen op de Rijtuigweg, te kappen. Toch wil de commissie dat er onderzoek wordt gedaan naar de bomen tussen de Rijtuigweg-Zuid en Burgemeester Stulemeijerlaan en tussen de Marinierstraat, Caveleriestraat en de Molenbergstraat. Omwonenden worden hiervoor geïnformeerd met een brief.

Lees ook: Weer bomen om aan de Rijtuigweg in Bergen op Zoom