Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom sluit Boulevard opnieuw af

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Er is veel commentaar op een Facebookbericht van de gemeente Bergen op Zoom. Afgelopen Hemelvaartsdag bleek het opnieuw te druk op de Boulevard aan de Binnenschelde. Die werd daarom ’s middags afgesloten maar beboet werd er niet.

Zowel handhavers van de gemeente als politie kwamen donderdag tot de conclusie dat het te druk was op de Boulevard. Daar geldt een stopverbod maar dat werd lang niet door iedereen aangehouden. Het was er bovendien dermate druk dat de anderhalve meter afstand in het gedrang kwam, valt te lezen. Halverwege de middag is daarom de gehele weg afgesloten voor auto’s. Tevens laat de gemeente weten dat de komende dagen gecontroleerd gaat worden op drukte en verkeer. Het kan opnieuw tot afsluiting leiden en er zal dan ook beboet gaan worden, zo waarschuwt het bericht.

Meningen lopen uiteen

Er zijn nogal wat reacties op de mededeling. Sommigen vinden het veel te slap dat er niet al veel eerder beboet en gehandhaafd is, anderen vinden het beleid juist te streng. Er melden mensen dat het desondanks tot laat druk was aan de Boulevard, terwijl er tevens reacties aangeven dat het er juist betrekkelijk rustig was en iedereen er volop ruimte had.