Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom wil toegankelijkheid verbeteren voor inwoners

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Hoe begrijpelijk communiceert de gemeente Bergen op Zoom naar haar inwoners? Dat wil de gemeente volgende week ontdekken tijdens De week van de Toegankelijkheid. Om daar achter te komen gaat de gemeente het gesprek aan met inwoners van Bergen op Zoom. Dat doen zij met het meldpunt ‘Huh, wat bedoel je?’

De aftrap van de Week van de Toegankelijkheid vindt plaats op maandag 2 oktober van 10.00 uur tot 14.00 uur, in het stadskantoor aan de Jacob Obrechtlaan. Hier kan iedereen die wil een melding maken over iets wat zij onbegrijpelijk vinden aan de gemeente. Dit kan bijvoorbeeld gaan over dienstverlening, communicatie, toegankelijkheid en begrijpelijkheid.

Een voorbeeld van iets wat voor sommige mensen moeilijk te begrijpen kan zijn, zijn brieven die vanuit het stadskantoor worden gestuurd. Wie dit herkent, zou dit kunnen melden.

Ook op woensdag en donderdag staat er een team klaar om meldingen aan te nemen. Woensdag 4 oktober staat er een team van 10.00 uur tot 16.30 uur klaar bij winkelcentrum De Zeeland. Op donderdag 4 oktober loopt het team tussen 10.00 uur en 14.00 uur op de Bergse Weekmarkt.