Roosendaal

Gemeente biedt woningeigenaren subsidie voor inbraakpreventie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Eigenaren van koopwoningen in een aantal geselecteerde gebieden in Roosendaal kunnen vanaf 1 januari subsidie krijgen voor het nemen van inbraakwerende maatregelen.

De gemeente neemt de helft van het door de bewoners geïnvesteerde bedrag voor haar rekening, tot een maximum van € 750. De subsidie is in eerste instantie bedoeld voor eigenaren in die gebieden waar in 2016 vaker werd ingebroken dan elders in de gemeente.

“Het is een gedeelde verantwoordelijkheid van overheid en bewoners om zuinig te zijn op je eigendommen en je eigen veiligheidsgevoel. Of je nu wel of niet in aanmerking komt voor de subsidie, ik hoop dat dit sowieso een extra stimulans is om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken”, aldus burgemeester Jacques Niederer.

Er is maximaal € 87.500 beschikbaar voor deze regeling. Mocht dit bedrag niet helemaal gebruikt worden door de bewoners van de benoemde wijken, dan bestaat de mogelijkheid dat eigenaren van koopwoningen uit andere wijken ook gebruik kunnen maken van deze regeling.