Bergen op Zoom

Gemeente helpt huiseigenaren in Halsteren energie te besparen

Redactie Redactie

De gemeente Bergen op Zoom start 15 oktober een Buurtactie Energiezuinig Wonen voor bewoners van Halsteren. De actie begint in de buurt de Rode Schouw, later zijn andere buurten aan de beurt. Het is een samenwerking met het Regionaal Energieloket. Ze willen energiebesparing onder de aandacht brengen.

Door: Esmée van den Heuvel

“Als gemeente willen we woningeigenaren graag ondersteunen waar we kunnen, met het verduurzamen van hun woning. Met deze maatregelen, gefinancierd met de RRE-subsidie van het rijk, gaan we daarbij helpen,” vertelt Petra Koenders, wethouder duurzaamheid.

Experts hebben voor vier woningen in Halsteren een adviesrapport voor energiebesparing opgesteld. Het rapport bevat onder andere een stappenplan naar een aardgasvrije woning. De rapporten zijn zo gemaakt, dat je ze kunt gebruiken voor hetzelfde type woningen uit dezelfde bouwperiode. Op deze manier kunnen woningen sneller en makkelijker energiezuiniger gemaakt worden.

Gezamenlijke inkoopacties

De gemeente organiseert samen met het Regionaal Energieloket ook gezamenlijke inkoopacties. Woningeigenaren kunnen zich dan gezamenlijk inschrijven voor het inkopen van zonnepanelen of isolatiemateriaal. Doordat er op grote schaal wordt ingekocht, zit er een korting aan verbonden. Deze actie is te vinden op www.regionaalenergieloket.nl.

De buurtactie is gestart bij de Rode Schouw. Er zijn meer buurten die mee gaan doen. Voor de buurten De Schans, Oude Molen, Lepelstraat en Bergse Plaat zijn ook acties gepland. De huiseigenaren van deze buurten kunnen zich ook opgeven via de site van het Regionaal Energieloket.

Informatiebijeenkomst 

Op 15 oktober om half 8 houden de gemeente en het Regionaal Energieloket een informatiebijeenkomst voor alle woningeigenaren. Dat zal online plaats vinden. Tijdens deze bijeenkomst worden de rapporten kort toegelicht en kunnen er vragen gesteld worden. Het aanmelden voor deze online bijeenkomst kan op www.regionaalenergieloket.nl.