Roosendaal

Gemeente kiest niet voor plan Vitaal Wouw voor opknappen Geerhoekgebied

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal wil een nieuw Integraal Kind Centrum (IKC) tegenover het park in Wouw en wil multifunctioneel centrum De Geerhoek flink opknappen. Dat blijkt uit antwoorden van burgemeester en wethouders op vragen van de Roosendaalse Lijst en de PvdA.

Het plan van de gemeente is het KPO-model. Het is gemaakt samen met onderwijsorganisatie KPO, die basisschool De Stappen verder wil ontwikkelen. De gemeente ziet dit plan liever. De Kloosterstraat in Wouw blijft dan de ontsluitingsweg voor de school, het IKC en het multifunctioneel centrum. En de straat Geerhoek blijft dan een rustige woonstraat. Er is binnen het plan nog ruimte om woningen te bouwen en er zou ook een sporthal bij kunnen. Het geld voor dit plan zit al in de begroting.

Luxe appartementen aan het park

De werkgroep Vitaal Wouw is het niet eens met de gemeente Roosendaal en heeft eigen plannen ingeleverd. Vitaal Wouw wil dat er tegenover het park luxe appartementen worden gebouwd. Volgens de gemeente heeft dat te grote gevolgen. Want dan moeten de school (het nieuwe IKC) en De Geerhoek worden verplaatst. Het verkeer moet dan voortaan langs de straat Geerhoek, het oude buurthuis moet worden gesloopt en er moet dan een te dure ondergrondse parkeergarage worden gebouwd. Vitaal Wouw denkt dat het plan haalbaar is, juist omdat je genoeg geld kunt verdienen door luxe appartementen aan het park te verkopen.

Wonen aan het park kan ook in KPO-model

Wethouder Toine Theunis laat de Roosendaalse Lijst en de PvdA weten dat er ook in het gemeenteplan ruimte is voor wonen aan het park. “Wij gaan verder met de ontwikkeling van het gebied Geerhoek/Kloosterstraat. Zoals gezegd is wonen aan het park in het “KPO-model” ook mogelijk. Wij hebben gevraagd aan de werkgroep Vitaal wouw om het “KPO-model” verder mee uit te werken om te kijken of deze uitwerking aan hun wensen kan voldoen.”