Roosendaal

Gemeente overlegt met Leisure Park Roosendaal over parkeerproblemen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal gaat voorlopig zelf niets doen tegen het tekort aan parkeerplekken bij De Stok. De gemeente is wel in overleg met het Leisure Park Roosendaal over eventuele oplossingen. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de VVD.

Door: Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal beseft dat er op piekmomenten niet genoeg parkeerplekken zijn bij De Stok. Hierdoor parkeren bezoekers van het Leisure Park Roosendaal ook wel eens bij particulieren in de buurt. Maar de gemeente gaat zelf geen onderzoek doen naar de parkeerproblemen. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de VVD.

Volgens de gemeente Roosendaal is er al onderzoek gedaan naar de parkeersituatie bij De Stok. Designer Outlet heeft namelijk zelf het probleem in kaart gebracht. Burgemeester en wethouders bouwen verder op dat onderzoek. “We zijn in gesprek met het Leisure Park Roosendaal over de toekomstige ontwikkelingen, wat de consequenties en wensen zijn in dat kader,” schrijven ze aan de VVD. “Zodra meer duidelijkheid bestaat over die ontwikkelingen zullen we de raad uitgebreid informeren, inclusief de oplossingen voor de parkeerdruk.”

Lees ook: Leisure Park Roosendaal verwacht 4 miljoen bezoekers