Roosendaal

Gemeente pakt twee rotondes aan in centrum Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Roosendaal wil de rotondes aan de Burgemeester Freijterslaan en Van Beethovenlaan  aanpakken. De gemeenteraad wordt voorgesteld om 795.000 euro beschikbaar te stellen.

De grootste ingreep is bij de rotonde aan de Van Beethovenlaan, ter hoogte van de Jumbo en Albert Heijn. De rotonde moet ruimer worden van opzet. Auto’s die willen afslaan, zitten nu direct op de aanliggende fietsstrook. De gemeente wil daarom de fietsstrook niet meteen aan de weg laten grenzen. Fietsers krijgen dus meer ruimte en voor automobilisten wordt het overzichtelijker. Het verkeer moet met de aanpassingen beter doorstromen.

Mobiliteitsagenda

Ook bij de turborotonde aan de Burgemeester Freijterslaan gaat de situatie veranderen. Het fietspad komt verder van de rijbaan af te liggen. Fietsers die over willen steken, komen dan niet meteen op de rijbaan terecht. Dit zorgt ervoor dat overstekende fietsers en automobilisten beter op elkaar kunnen anticiperen.

De aanpak van de twee rotondes is onderdeel van de Mobiliteitsagenda van de gemeente Roosendaal. Daarin staan negen knelpunten die met voorrang moeten worden opgelost.