Hoogerheide

Gemeente reikt Woensdrechtse Veer uit aan duurzame inwoners

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Evert Jansma, Chris Hopmans en tennisvereniging De Meet hebben donderdag de Woensdrechtse Veer ontvangen. Dit is een prijs die wordt uitgereikt aan particulieren, bedrijven en verenigingen die grote stappen hebben genomen op het gebied van duurzaamheid.

De Woensdrechtse Veer werd donderdagavond uitgereikt tijdens de duurzaamheidsavond in het gemeentehuis in Hoogerheide. In drie verschillende categorieën werd een winnaar benoemd.

Ambassadeur

Evert Jansma kreeg de Woensdrechtse Veer voor meest duurzame inwoner. Volgens de gemeente Woensdrecht levert Jansma als energieambassadeur een bijdrage aan het verduurzamen van de Woensdrechtse samenleving. “Door middel van zijn vrijwilligerswerk als Energieambassadeur hebben tientallen huishoudens in de gemeente hun energierekening omlaag kunnen schroeven en duurzame stappen kunnen zetten.”

Windmolen

De Woensdrechtse Veer voor meest duurzame ondernemer ging naar Chris Hopmans. Hij plaatste 18 jaar geleden een windmolen op zijn erf. Ook verduurzaamde hij de daken van zijn stallen door middel van zonnepanelen. “Chris Hopmans is misschien wel de eerste ambassadeur voor groene energie”, aldus de gemeente Woensdrecht. Hopmans is tegenwoordig actief betrokken bij verschillende projecten omtrent hernieuwbare energie.

Zonnepanelen

Tenslotte kreeg tennisvereniging De Meet de Woensdrechtse Veer voor meest duurzame vereniging. De Meet heeft zonnepanelen gelegd op het dak van het clubgebouw en is nu bezig met het vervangen van de huidige lichtinstallaties met LED-installaties. Volgens de gemeente is De Meet een voorbeeldfunctie voor andere verenigingen.