Roosendaal

Gemeente Roosendaal gaat onkruid te lijf met printbeton

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Om overlast van onkruid en de bestrijding daarvan tegen te gaan, worden op verschillende plaatsen in de gemeente Roosendaal de middenbermen in de rijbanen aangepast. Er wordt zogenaamd printbeton aangebracht.

Printbeton is duurzaam en onderhoudsvriendelijk gestempeld beton. Het kan uitgevoerd worden in verschillende reliëfs, motieven en kleuren. Bijvoorbeeld in de vorm van klinkers, tegels, kasseien of natuursteen. Een speciale coating voorkomt de groei van onkruid, algen en mossen. En dat leidt tot minder onkruidbestrijding.

De werkzaamheden zijn inmiddels al begonnen. Als eerste zijn de middenbermen in de Willem Dreesweg aan de beurt. Daarna volgen de Dunantstraat, Molensingel, Waterstraat, President Kennedylaan, Laan van Brabant, Thorbeckelaan, Kalsdonksestraat en tenslotte de Borchwerf. Naar verwachting is het project over iets meer dan drie maanden klaar. Tijdens deze werkzaamheden kan er tijdelijk sprake zijn van verkeershinder.

Verantwoordelijk wethouder Saskia Schenk: “Als gemeente zochten we naar een minder intensieve manier voor bestrijding van onkruid. Het gebruik van printbeton is een duurzame oplossing tegen het onkruid tussen de stenen en ongelijk liggende bestrating. We hoeven op deze manier minder onkruid te bestrijden. Dat brengt minder overlast en minder verkeershinder met zich mee. Het geeft ons straatbeeld een schoner en frisser aanzicht. Een aantal andere middenbermen wordt beplant, zodat in het straatbeeld ook een natuurlijke groene uitstraling behouden blijft”.