Roosendaal

Gemeente Roosendaal gaat opgevangen Oekraïense vluchtelingen verhuizen

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Vorig jaar heeft de gemeente Roosendaal ongeveer tweehonderd Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Ze kregen een onderkomen in voormalig zorgcentrum De Brink van Groenhuysen aan de Melis Stokelaan. Dat pand gaat nu toch echt gesloopt worden. Daarom krijgen de vluchtelingen een andere plek in Roosendaal. Ze gaan naar het Mill Hillplein.

Al voordat de Oekraïners in het voormalige zorgcentrum terechtkwamen was duidelijk dat dit maar voor een bepaalde tijd mogelijk was. Het pand stond op de nominatie gesloopt te worden, om plaats te maken voor een moderne vorm van zorg. Nu is het echt zo ver, de vluchtelingen moeten eruit.

Extra opvang

De gemeente heeft een nieuwe opvanglocatie gevonden aan het Mill Hillplein nummer 1, waar ooit het belastingkantoor zat en nu de onderwijsinstelling Associate Degrees Academie twee etages in gebruik heeft. Die organisatie blijft er ook zitten. De rest van het pand wordt ingericht voor de opvang van de oorlogsvluchtelingen. Er komt voor hen een eigen entree. De werkzaamheden zijn al begonnen, om de verhuis zo snel mogelijk te realiseren. Omdat Roosendaal verwacht extra opvang te moeten bieden wordt er rekening gehouden met in totaal 267 mensen.

Inloopavond

Direct omwonenden kunnen op dinsdagavond 4 juli een informatieavond bezoeken. Die start om 19.30 uur en vindt plaats in de aula van Associate Degrees Academie. Wethouder René van Ginderen laat weten graag bij te dragen aan “de menswaardige opvang van medemensen die het oorlogsgebied tijdelijk zijn ontvlucht.” Hij is blij dat organisaties als Groenhuysen en Associate Degrees Academie daaraan meewerken.