Roosendaal

Gemeente Roosendaal gaat scooters weren uit de binnenstad

Foto ter illustratie © Shutterstock

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Er komt een scooterverbod voor de binnenstad van Roosendaal. De gemeente gaat vier camera’s plaatsen op de Oude Markt. Met de camera’s worden de kentekens geregistreerd. Wie geen ontheffing heeft voor het centrum, kan een boete verwachten. Op donderdag 23 augustus gaan de plannen in werking.

Bezoekers en ondernemers klagen al jaren steen en been over het gemotoriseerd verkeer in het centrum. Vooral op de Oude Markt is het scheer en inslag met scooters die langs de terrasjes scheuren. Een goede reden voor de gemeente Roosendaal om de plannen die al langer op tafel liggen zo snel mogelijk uit te voeren.

Boete

Het was aanvankelijk de bedoeling dat er meerdere camera’s in de binnenstad zouden komen. Zo waren de Bloemenmarkt, Raadhuisstraat, Nieuwe Markt en de Schuiven in beeld, maar de gemeente richt zich nu het eerst op de Oude Markt en omgeving. Later zullen er ook op de Nieuwe Markt een aantal camera’s komen. De camera’s scannen bij de entrees van de Oude Markt de kentekens. Wie geen ontheffing heeft, kan een boete krijgen van 65 euro.

Ontheffing

Centrumbewoners en ondernemers die een voertuig nodig hebben voor hun zaak, kunnen een ontheffing aanvragen. Na de vakantie wordt iedereen in het centrum hierover geïnformeerd. Parkeerbeheer zal zorgdragen voor de ontheffingen.