Roosendaal

Gemeente Roosendaal investeert in buiten spelen en bewegen

Speeltoestel Roosendaal

Kitty Joachems Kitty Joachems

De buitenspeelvoorzieningen in Roosendaal zijn niet meer van deze tijd. Dat vindt Karen Suijkerbuijk-Ader van de ChristenUnie. Afgelopen donderdag wist ze tijdens de raadsvergadering ook de andere partijen hiervan te overtuigen. Het amendement van haar fractie werd dan ook unaniem aangenomen.

Onderzoek bevestigt wat Suijkerbuijk-Ader al vaker tijdens raadsvergaderingen heeft gezegd. De speeltoestellen zijn niet meer up to date. “Roosendaal is toe aan nieuwe toestellen en uitdagingen voor kinderen,” zegt Suijkerbuijk-Ader. En ze denkt daarbij óók aan kinderen met een beperking.

Beweegtuinen

De gemeente maakt hiervoor ruim vier ton vrij. Dit geld is ook bedoeld voor beweegtuinen. Daarin komen beweeg- en fitnesstoestellen voor volwassenen en mensen met een beperking. Tijdens de raadsvergadering blikte Suijkerbuijk-Ader terug op de lockdown-periode. Alle speeltuinen en sportscholen waren in die tijd dicht. “Dan merk je hoe belangrijk het is om in je eigen stad goede buitenvoorzieningen voor jong en oud te hebben, die vrij toegankelijk zijn voor iedereen”, stelde ze.

Geen voetbalcourts

Suijkerbuijk-Ader ziet volop kansen. “Je kunt het nog leuker maken door in te zetten op natuurlijk spelen. En er kunnen educatieve onderdelen aan worden toegevoegd.” Het stimuleert beweging in de buitenruimte. Maar namens haar partij benadrukt ze wel dat het gereserveerde bedrag niet bedoeld is voor de aanleg van nieuwe voetbalcourts.

Meedenken

Omwonenden en kinderen krijgen de gelegenheid om mee te denken over de beweegtuinen. “Alleen zij kunnen vertellen wat ze echt leuk vinden. Uiteraard moeten de ideeën wel passen binnen de mogelijkheden”, aldus Suijkerbuijk-Ader.

Gezond, speels en levendig

Ze is blij dat het amendement van de ChristenUnie op zoveel steun kon rekenen in de gemeenteraad. “Dit is een mooie samenwerking binnen onze raad. Wij laten hiermee zien wat voor visie wij voor onze stad hebben na een heftige coronatijd: een gezonde, speelse en levendige visie.”