Roosendaal

Gemeente Roosendaal is dumping poepluiers meer dan beu

Foto: Shutterstock

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

In Roosendaal zijn ze niet blij. Er wordt al enige tijd een serieuze hoeveelheid gebruikte luiers gedumpt. Er zijn maatregelen genomen en als die niet werken, verdwijnt de betreffende container voorgoed uit de wijk Kalsdonk.

Tot en met afgelopen donderdag stond bij bij het Zwanehof een container voor luier- en incontinentiemateriaal. Het kinderdagverblijf had zich hiervoor vrijwillig opgegeven en daar was de gemeente Roosendaal heel blij mee, valt te lezen in een boos Facebookbericht van diezelfde gemeente.

Onfris

Het ging echter steeds vaker mis. Na sluitingstijd werden veel zakken met luiers bij het hek gezet of er zelfs overheen gegooid. Met als onfris gevolg dat medewerkers van het kinderdagverblijf bijna iedere ochtend de rommel van anderen op moesten ruimen. De gemeente laat in duidelijke bewoordingen weten hoe hierover wordt gedacht: “Dit vinden wij onfatsoenlijk en onacceptabel.”

Waarschuwing

De container is inmiddels weggehaald bij Zwanehof en staat nu bij Gezondheidscentrum Kalsdonk (ingang Gastelseweg). Het dringende verzoek is deze alleen te gebruiken waar hij voor bedoeld is. Er is meteen een waarschuwing aan gekoppeld: “Gebeurt dit niet, dan verdwijnt deze container definitief uit de wijk Kalsdonk.” Locaties voor het inleveren van luiers en incontinentiemateriaal in de gemeente Roosendaal kun je nu vinden in de AfvalWijzer app onder brenglocaties.