Roosendaal

Gemeente Roosendaal onderzoekt tevredenheid klanten thuiszorg

Foto: Nationale Beeldbank

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal gaat onderzoeken of klanten van de thuiszorg tevreden zijn over de hulp die ze krijgen. In Roosendaal zijn 3 aanbieders van thuiszorg: Thuiszorg West-Brabant, Groenhuyen en Axxicom.

In de gemeente Roosendaal krijgen 1800 mensen hulp bij het huishouden, omdat ze het zelf niet kunnen. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of ouderdom. Onderzoeksbureau Key Quality gaat 300 van deze mensen thuis bezoeken en vragen of ze tevreden zijn. De bezoeken worden vooraf aangekondigd.

Wethouder Inge Raaijmakers vindt het belangrijk de kwaliteit van de zorg in de gaten te houden. “Ik vind het belangrijk dat de hulp bij het huishouden goed geregeld is. En dat de aangeboden ondersteuning leidt tot een ‘schoon en leefbaar’ huis. Verder ben ik benieuwd naar de tevredenheid van onze inwoners over de hulp die ze van de thuiszorgorganisaties krijgen.”

Kwaliteitscontrole en interview

Key Quality gaat bij 300 klanten van de thuiszorg op bezoek. Ze bekijken hoe schoon het huis is en willen weten hoe tevreden de klant is. Het is dus een technische kwaliteitscontrole en een interview. Een huisbezoek duurt ongeveer 35 minuten en de klant krijgt vantevoren bericht over het bezoek. Het is natuurlijk niet verplicht om mee te werken aan het onderzoek.

Raaijmakers: “Als wethouder ben en voel ik me hiervoor verantwoordelijk. Met de uitkomsten van dit onderzoek ga ik vanzelfsprekend aan de slag om de kwaliteit van de huishoudelijke ondersteuning nog verder te verbeteren.”