Roosendaal

Gemeente Roosendaal pakt flink uit met kerstversiering: ‘lichtpuntjes in deze tijd’

Redactie Redactie

Een metershoog rendier, een kerstbal om selfies mee te maken en een fontein van lampjes. De gemeente Roosendaal pakt dit jaar flink uit met kersverlichting in de binnenstad. Ook zijn de decoratieve elementen dit jaar eerder geplaatst, want we kunnen allemaal toch wel wat extra lichtpuntjes gebruiken dit jaar!?

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

Vanwege de coronacrisis gaat de versiering van de binnenstad er dit jaar anders dan anders aan toe. Normaal wordt er in de 2e week van november versierd, dit jaar was dat met ingaan van de wintertijd. Hiermee hoopt Olav Posthumus (facilitair manager binnenstad Roosendaal) de binnenstad sfeervol te maken en te houden. De gemeente Roosendaal had minder kosten omdat onder andere de evenementen niet doorgingen. Een deel van dat geld is geïnvesteerd in nieuwe sfeerverlichting. 

Versiering

In Roosendaal staan dit jaar vier grote decoratieve elementen. De elementen zijn: Een rendier, een kerstbal, een fontein en een kerstboom. De kerstbal is dit jaar nieuw en staat, samen met het levensgrootte rendier, op de Nieuwe Markt. “Vorig jaar had ik de kerstbal al gewild. Maar de kerstbal was al gegeven aan een Japanse stad”, vertelt Posthumus. Op het Tongerloplein staat een Art Official Three (kunstboom van kerstverlichting) en op het Stationsplein staat een fontein. De fontein staat niet aan, maar is wel versierd met kerstverlichting. “Roosendaal is prachtig aangekleed”, zegt Posthumus trots.

Momenteel (woensdag 25 november) wordt de binnenstad versierd met kersverlichting. Als de goedheiligman terug op de boot naar Spanje stapt worden de immens grote kerstbomen neergezet. Dat is net als gewoonlijk op de Nieuwe Markt.