Roosendaal

Gemeente Roosendaal sluit aan bij Volwassenen Fonds Sport & Cultuur

Foto: © Nationale Beeldbank

Redactie Redactie

De gemeente Roosendaal is de eerste gemeente in de provincie die aansluit bij het Volwassenen Fonds Sport & Cultuur. Dit fonds zorgt ervoor dat mensen met een laag inkomen toch mee kunnen doen aan sport en culturele activiteiten. De regeling wordt uitgevoerd door Sportservice Noord-Brabant.

Door: Esmée van den Heuvel

Het meedoen aan een sport of een creatieve hobby heeft een positief effect op de gezondheid. Een grote groep mensen zit krap bij kas en kan op basis van hun inkomen niet meedoen aan deze activiteiten. De gemeente Roosendaal vindt dat iedereen mee moet kunnen doen en sluit daarom aan bij het Volwassenen Fonds Sport & Cultuur.

Aanvulling op bestaande aanbod

Het Volwassenen Fonds is een aanvulling op het bestaande meedoen-aanbod in de gemeente. “Door aan te haken bij het Volwassenenfonds dragen we actief bij aan een gezond en gelukkig leven van de inwoners van onze gemeente’’, meldt wethouder Klaar Koenraad in een persbericht.

Eerder dit jaar maakte de wethouder de vernieuwde duurzame aanpak van de armoedeproblematiek in Roosendaal bekend. Het Volwassenenfonds past bij deze aanpak. Sportservice Noord-Brabant gaat de regeling uitvoeren.

Er zijn al diverse regelingen als het gaat om sport en cultuur voor kinderen en jongeren. “Ik ben blij dat we nu ook zo’n regeling voor volwassenen hebben. Deze groep mogen we natuurlijk niet vergeten’’, aldus de wethouder.

Aanmelden

Inwoners die mee willen doen aan een culturele- of sportactiviteit kunnen zich aanmelden op www.volwassenenfonds.nl. Men moet dan wel 18 jaar of ouder zijn. Op maandag 12 oktober van 15.00 tot 16.00 uur organiseert Demy Weertman van Sportservice Noord-Brabant een digitale informatiesessie via MS Teams. Tijdens deze sessie wordt er meer informatie gegeven rondom het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.