Roosendaal

Gemeente Roosendaal stopt met dienstencheques

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Roosendaal stopt met ingang van 2021 met de Huishoudelijke Hulp Toelage, beter bekend als de dienstencheque. Roosendaal doet dat in navolging van andere gemeenten in Nederland. De overheid stelt namelijk sinds 2017 geen geld meer beschikbaar voor deze tijdelijke regeling.

Met een dienstencheque kunnen onder andere Wmo-cliënten en mantelzorgers extra ondersteuning bij het huishouden inhuren bij zorgaanbieders. Tegen een laag tarief kan ondersteuning worden ingezet voor (extra) huishoudelijke klusjes. Daarbij moet je denken aan het opruimen van de zolder, hulp bij het koken, een voorjaarschoonmaak of boodschappen doen.

Overgangsjaar

De gemeente is vorig jaar al gestart met de afbouw van de regeling door het maximaal aantal dienstencheques te reduceren. Het college van B&W kiest er nu voor om per 1 januari 2021 definitief te stoppen met de regeling. Wel komt er een overgangsjaar. Huidige gebruikers kunnen de dienstencheques nog steeds gebruiken tegen betaling van een eigen bijdrage van 5 euro per cheque. In de tussentijd kunnen ze dan naar een andere oplossing zoeken.

Alternatieven

Volgens de gemeente zijn er voldoende alternatieven. Bestaande gebruikers kunnen het beste contact opnemen met WegWijs, om samen naar een passende verwijzing te kijken. Dat kan via www.wegwijsroosendaal.nl of telefonisch op (0165) 579111. Men kan ook langskomen aan de Dunantstraat 80 in Roosendaal.