Roosendaal

Gemeente Roosendaal trapt Coming Out Week af met tentoonstelling

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

De gemeente Roosendaal heeft donderdagmorgen de Coming Out Week afgetrapt op de Nieuwe Markt. Dit gebeurde met de tentoonstelling ‘Komt een mens bij de dokter’, van Stichting Open Mind. De tentoonstelling bestaat uit grote billboards met daarop bijzondere verhalen.

“De tentoonstelling staat in het teken van inclusie en zorg, en over het feit dat iedereen welkom is”, legt wethouder Evelien van der Star uit. De gemeente streeft naar een inclusieve samenleving, waaraan iedereen meedoet. “We willen namelijk dat iedereen zich veilig voelt in Roosendaal”, vervolgt Van der Star.

Oog op de zorg

De verhalen die door deze tentoonstelling nu letterlijk op straat liggen, moeten ervoor zorgen dat de mensen bekend raken met de LHBTQ+ verhalen. Het zijn verhalen over dingen die mensen meemaken in de wachtkamer van het ziekenhuis of de dokter.

“We richten ons met deze actie vooral op het feit dat iedereen er mag zijn, en er voor iedereen ruimte is”, vertelt Jesse Schurink van Stichting Open Mind. En daar is ze trots op. “Ik vind het fijn om dit werk te mogen doen, en mensen een stukje bewuster te maken. Het is natuurlijk wel jammer dat dit nog nodig is, het zou mooier zijn als het niet meer nodig was.”

Ook Bianka Mennema van het Bravis ziekenhuis was donderdagochtend aanwezig. “Inclusiviteit is voor het Bravis ziekenhuis een belangrijk thema. We zijn namelijk allemaal gelijk, maar niet hetzelfde”, vertelt ze. “Dat is het perspectief waar ik vanuit het ziekenhuis ook aandacht voor wil vragen. Het is belangrijk dat er in de spreekkamer zicht en aandacht is voor diversiteit, omdat het bij kan dragen aan de juiste diagnose en behandeling.”

Het artikel gaat verder onder de foto.

De tentoonstelling op de Nieuwe Markt in Roosendaal.

Coming Out Week

De gemeente Roosendaal heeft dit jaar een hele ‘Coming Out Week’ georganiseerd. Tijdens deze week is er van alles te doen met als doel:  bewustwording creëren.

Op zaterdagmiddag 7 oktober worden om 12.00 uur de Regenboog-awards uitgereikt in De Kompaen. En op zondagmiddag 8 oktober is er ‘De grote vooroordelen show’ in C-Cinema.

Op de website van de Gemeente Roosendaal is het hele programma terug te vinden. Komt een mens bij de dokter is tot 26 oktober te zien op de Nieuwe Markt in Roosendaal.