Roosendaal

Gemeente Roosendaal verwijdert spookfietsen bij het station in Roosendaal

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Afgelopen week zijn er een hoop fietswrakken en zogenaamde ‘weesfietsen’ weggehaald van het station in Roosendaal. De fietsen stonden namelijk niet in de daarvoor bedoelde vakken, of ze staan er te lang. Alle fietsen zijn naar KaaiDuurzaam gebracht, waar ze tegen een geldbedrag weer opgehaald kunnen worden.

De handhavers hebben tijdens de actie een ronde gemaakt op het Stationsplein om te kijken of de fietsen goed in de rekken en vakken staan, zo ook jeugdboa Jackie. De fietsen die verkeerd geparkeerd staan, worden voorzien van een label. Door middel van dit label wordt de eigenaar geattendeerd om de fiets te verplaatsen of weg te halen.

“Als het label een paar uur later nog steeds aan de fiets zit en de fiets er dus nog staat, moeten we deze helaas weghalen”, vertelt Jackie. Het label wat op de fiets geplakt wordt, dient dus als een waarschuwing.

De fietsen die in KaaiDuurzaam staan worden in totaal dertien weken bewaard. “De fietsen die niet opgehaald worden, zullen geschonken worden aan het goede doel.” In de ruimte staan meer dan honderd fietsen, zowel hele mooie als echte wrakken. “Zoals je ziet staat er ook een elektrische fiets. Dit zijn gek genoeg vaak de fietsen die niet worden opgehaald”, vertelt de jeugdboa met enige verbazing.

Opgeruimd Stationsplein

Het Stationsplein in Roosendaal ziet er na de actie weer een stuk netter uit. “Als je een rondje gaat lopen over het Stationsplein zal je zien dat er nu veel meer plekken zijn om je fiets neer te zetten.”

Het is ook niet zo dat de inwoners van Roosendaal niet gewaarschuwd worden voordat zij hun fiets neerzetten. Op het Stationsplein zijn namelijk verschillende borden te vinden, waarop staat dat je de fiets netjes in de rekken moet plaatsen. “Er is zelfs een gratis fietsenstalling. Maak hier dan ook gebruik van”, geeft jeugdboa Jackie als tip.

Mocht je je fiets willen ophalen kun je hiervoor een afspraak maken. Bel hiervoor naar 0621347287. Met een geldig legitimatiebewijs, je fietssleutel en een bedrag van €20- kun je je fiets weer terugkrijgen. 

Staat je fiets niet goed geparkeerd of te lang gestald krijg je een label om je stuur.