Roosendaal

Gemeente Roosendaal wil één miljoen extra voor startersleningen

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Er wordt door de gemeente Roosendaal opnieuw extra geld opzij gezet voor startersleningen. Het gaat om een bedrag van één miljoen euro. De leningen zijn zo populair dat de twee miljoen euro die in 2017 hiervoor is uitgetrokken bijna op is.

Omdat er mogelijk een wachtlijst voor de leningen zou ontstaan, werd aan het begin van het jaar het budget voor de startersleningen al verhoogd met een extra 250.000 euro. Dat was toen een noodgreep in verband met de verkiezingen. De gemeente wilde voorkomen dat starters niet geholpen konden worden. Ook nu dreigt er een wachtlijst te ontstaan en daarom trekt de gemeente nogmaals één miljoen euro uit.

Aanvullende hypotheek

Starters kunnen met een starterslening een aanvullende hypotheek krijgen via de gemeente en zo de aankoop van een eerste woning financieren. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Zo mag de woning maximaal 225.000 euro kosten en mag het bruto jaarinkomen niet meer zijn dan 43.000 euro. Starters kunnen dan minimaal 6.000 euro en maximaal 40.000 euro lenen bij de gemeente. De eerste drie jaar hoeven ze bovendien geen rente te betalen.

Voor het extra geld is wel goedkeuring nodig van de gemeenteraad. Donderdagavond vergadert de raad over het voorstel.