Roosendaal

Gemeente Roosendaal wil maar één tankstation op Majoppeveld

© Nationale Beeldbank

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Roosendaal kiest toch voor maar één tankstation op bedrijventerrein Majoppeveld. Het benzinestation wat nu gevestigd is aan de Puitenbroekstraat wordt verplaatst. Berkman Tankstations valt buiten de boot. Deze aanvraag is niet door de gemeente behandeld.

De Roosendaalse gemeenteraad wilde net voor het zomerreces toestemming geven voor de verplaatsing van het tankstation van de Puitenbroekstraat naar het Spectrum. Maar op datzelfde moment diende Berkman een aanvraag in voor een nieuw tankstation aan de Rucphensebaan. De afstand tussen de twee pompstations zou minimaal zijn.

Juridische stappen

De gemeente Roosendaal ziet twee tankstations zo dicht bij elkaar niet zitten. Berkman was het hier niet mee eens en beschuldigde de gemeente van willekeur. De advocaat van Berkman zegt zelfs eventuele juridische stappen te willen nemen als de gemeente niet tot inkeer komt. De gemeenteraad stelde vervolgens het besluit over het toestaan van een tankstation op het Spectrum uit. Een aantal politieke partijen wilde eerst opheldering van wethouder Toine Theunis.

‘Geen opzet of willekeur’

Theunis is vrij helder in zijn antwoord. “Er is naar mening van het college geen sprake van een voorgenomen opzet of willekeur. Elk afzonderlijk plan wordt getoetst aan de geldende wet- en regelgeving. Hoewel het twee aanvragen betreft voor het realiseren van een tankstation is naar onze mening geen sprake van gelijke situatie, omdat het ene tankstation een verplaatsing betreft van een bestaand tankstation en bij het andere tankstation sprake is van een nieuwe vestiging.”