Geen regio geselecteerd

Gemeente sluit drugscafé aan Kade in Roosendaal

© Christian Traets Fotografie

Raymon Mens Raymon Mens

Het is over en uit voor Café de Kaai aan de Kade in Roosendaal. Burgemeester Jacques Niederer heeft het café laten sluiten omdat er actief in hard- en softdrugs werd gehandeld. De uitbater faciliteerde dit actief.

In het rechercheonderzoek vond de politie op het woonadres van de eigenaar ruim acht kilo cocaïne. In het huis van zijn ouders werd bovendien softdrugs en een vuurwapen (inclusief munitie).

Sluiting en intrekking vergunning

De Opiumwet biedt de burgemeester de bevoegdheid o op te treden als er drugs in een pand worden aangetroffen. Het bewuste café wordt dan ook voor twaalf maanden gesloten. De sluiting gaat in op 16 juli 2018. De vergunning wordt ook ingetrokken omdat de uitbater van het café zelf bij drugsdeals betrokken was. Hij is daarmee niet langer van onbesproken levensgedrag, een eis die de Drank- en Horecawet stelt aan horecaondernemers.

De zaak werd in april aan het rollen gebracht toen de politie twee mannen aan wist te houden. Ze werden verdacht van drugshandel. Door hun netwerk in kaart te brengen, kwam ook het café aan de Kade in Roosendaal in beeld.

(Foto: Christian Traets Fotografie)