Geen regio geselecteerd

Gemeente Steenbergen stapt over op nieuwe website

Wethouder Lepolder en de projectmedewerkers van de website lanceren de nieuwe site van de gemeente Steenbergen © Gemeente Steenbergen

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Wethouder Petra Lepolder heeft maandagmiddag de vernieuwde website van de gemeente Steenbergen onthuld. In navolging van de landelijke trend, verandert de functie van de gemeentelijke website van ‘visitekaartje’ naar ‘digitale balie’.

Onderzoek wijst namelijk uit dat het gros van de sitebezoekers digitaal vooral gebruik willen maken van de diensten die een gemeente levert. Bewoners willen bijvoorbeeld een afspraak maken, een paspoort aanvragen of een rijbewijs verlengen. Deze diensten zijn nu prominenter zichtbaar op de site van de gemeente. De websitenaam is ongewijzigd gebleven: www.gemeente-steenbergen.nl.

Vorige week hebben een twintigtal inwoners van de gemeente Steenbergen de vernieuwde website getest. Vooral de overzichtelijkheid van de homepage en de snelheid van het vinden van de diensten die zij nodig hadden, vielen hen op. De testers waardeerden de nieuwe site nu al met een 7,2. De komende periode wordt achter de schermen nog gewerkt aan verdere verbetering en aanpassingen. “We staan open voor suggesties van de gebruikers van onze website, dus laat het ons vooral horen per e-mail, of via onze social-mediakanalen. Uiteindelijk gaan we natuurlijk voor een score met een 8,0!”, aldus de wethouder.