Bergen op Zoom

Gemeente verstuurt dezelfde brief per ongeluk 2 of 3 keer

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Bergen op Zoom heeft sommige huiseigenaren vorige week 2 of zelfs 3 keer dezelfde brief gestuurd. De brief gaat juist over het milieuvriendelijker maken van je woning. Meerdere keren dezelfde brief krijgen, is dan niet wat je verwacht. “Dat is natuurlijk heel vervelend en niet duurzaam,” realiseert de gemeente zich.

Wethouder Andrew Harijgens baalt er goed van. Je bent niet voor niets wethouder duurzaamheid. En dat dan net jouw afdeling per ongeluk heel milieuvervuilend 2 en zelfs 3 keer dezelfde brief verstuurd. Dat is inderdaad balen. “Door zo’n ongelukkige technische fout gaat heel de aandacht van deze prachtige regeling naar de verkeerde bezorging. Dat kost onnodig geld en het is inderdaad niet duurzaam,” aldus Harijgens.

Volgens de gemeente is het probleem met het versturen van de brieven verholpen. Hierdoor zouden de andere wijken de brieven wel gewoon op de goede manier moeten krijgen.

Buurtactie Energiezuinig Wonen

De brieven gaan over het project Buurtactie Energiezuinig Wonen. Ze zijn gestuurd naar eigenaars van woningen in de wijken Meilust, Tuinwijk, Gageldonk Oost en Noordgeest. Maar er ging technisch iets fout. Hierdoor kregen veel mensen de brief dubbel of zelfs 3 keer. En ook kregen sommigen een brief voor een andere wijk. De wethouder baalt enorm. Maar het kan de huiseigenaren nu bijna niet meer ontgaan zijn, dat er binnenkort een speciale online bijeenkomst is over het project.

De huiseigenaren zijn uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op 18  en 30 juni. Het zijn online bijeenkomsten. Op 18 juni is het de beurt aan Meilust en Tuinwijk, op 30 juni mogen Gageldonk Oost en Noordgeest meedoen. Daar wordt meer uitleg gegeven over het project Buurtactie Energiezuinig Wonen in Bergen op Zoom.

Adviesrapport met tips voor energiebesparing

Een energieadviseur van het Regionaal Energieloket maakt een adviesrapport voor de huiseigenaren. In het rapport staat hoe je jouw huis energiezuiniger maakt. “Zo’n energiezuinig huis woont prettiger en de eigenaar houdt aan het einde van de maand meer geld over. Daarnaast is energiebesparing beter voor het milieu,” aldus de gemeente.

De energieadviseur kiest in elke buurt het type huis dat daar het meeste voorkomt. Daar maakt hij de berekeningen voor. De rest van de buurt kan dan hetzelfde adviesrapport gebruiken om hun eigen huis energiezuiniger te maken.