Roosendaal

Gemeente waarschuwt voor blauwalg in Roosendaalse Vliet

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

In de Roosendaalse Vliet is blauwalg gevonden. Dat meldt de gemeente Roosendaal op Facebook. De alg zit in het water in de buurt van de Roosendaalse Roeivereniging, aan de Vlietweg 60 in Roosendaal. Als je blauwalg aanraakt, kun je last krijgen van je huid. Als je het inslikt, kun je maag- en darmklachten krijgen.

De gemeente Roosendaal waarschuwt op Facebook voor blauwalg in de Roosendaalse Vliet. De alg is aangetroffen in de buurt van de Roosendaalse Roeivereniging. Die zit aan de Vlietweg 60 in Roosendaal. Blauwalg is te herkennen als een blauwgroene laag op het water. Het is een bacterie die altijd in zoet water zit. Maar bij bepaald weer kan de bacterie ineens sterk uitbreiden en overlast geven.

Als je blauwalg op je huid krijgt, kan dat irritatie geven. Je kunt er bijvoorbeeld jeuk van krijgen en rode vlekken. Als mensen of dieren de algen via een slok water binnenkrijgen, kan dat maag- en darmklachten veroorzaken. “Mocht dit toch gebeuren, spoel jezelf dan zo snel mogelijk af en raadpleeg je arts,” waarschuwt de gemeente Roosendaal.